Pecasulisok a FeHoVán

A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. szervezésében közel 600 Pecasulis résztvevő látogatott el a budapesti Hungexpo-n megrendezett FeHoVa kiállításra 2017. február 9-12. között. Diákjaink a Tisza mente és a Tisza-tó régió 30 településének 36 iskolájából érkeztek.
Hagyományosan a rendezvényen kapott helyet a Pecasuli Vetélkedő is, ahol minden versenyző csapatnak az eddig tanult horgászati és haltani ismeretekből kellett számot adnia. Az alkalomra való lázas készülődés megmutatkozott a csapatok zászlóin, plakátjain, kitűzőin és a sok egyéb kreatív munkáin, amit a versenyzők magukkal is hoztak az eseményre.
A megmérettetésre a kiállítás első három napján került sor. A versenyzők felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kitöltött feladatlapokon a jó válaszok aránya minden esetben 70% felett volt, nagyon kis pontkülönbségekkel. Minden csapat díjazásban részesült, a horgászfelszerelések, szerelékes dobozok, aprócikkek, haltartók, etetőanyagok, csalik, pólók, sapkák mellett az első helyezett csapat egy Tisza-tavi csónakos túrát is nyerhetett. Az eredményekhez ezúton is gratulálunk!

 FeHoVa 2017. Dobogós helyezést elért csapatok
2017.febr.9.2017.febr.10.2017.febr.11.
HelyezésIskolaCsapatHelyezésIskolaCsapatHelyezésIskolaCsapat
I. HelyezettDebreceni Gönczy Pál Általános IskolaHarcsa(pat)I. HelyezettCibakházi Damjanich János Általános IskolaCibaki csíkokI. HelyezettZáhony Árpád Vezér Általános IskolaAVZ
II. HelyezettTiszacsermelyi Általános IskolaTorna-csukákII. HelyezettCibakházi Damjanich János Általános IskolaCibaki compókII. HelyezettVásárosnaményi Eötvös J. Ált. Isk. és AMI Kölcsey Ferenc TagintézményHalcsapda
III. HelyezettTiszacsermelyi Általános IskolaHarcsava-dászokIII. HelyezettSzentistváni István Király Általános IskolaPS6 Pöttyös Sneci 6III. HelyezettTiszafüred Bán Zsigmond Református Általános Iskola AMI és ÓvodaZozó

A vetélkedő után a gyerekek együtt „horgászhattak” Lukácsi Bélával, aki a pergető medencénél tartott bemutatót a pecasulisoknak. A bátrak ki is próbálhatták pergető botját, és dobótechnikájukat is csiszolhatták.
A fővárosba tett kirándulás, a kiállítás látványa maradandó élményt jelentett a tanulóknak, sokan már most jelezték: „Jövőre ugyanitt!”
Ezúton szeretnénk megköszönni Lukácsi Bélának és az Energofish-nek a Pecasuli Vetélkedőhöz nyújtott támogatását!

horgászó idős hölgy