A horgászatot nem lehet túl korán kezdeni

A horgászat iránt nem csak az általános iskolások, hanem a fiatalabb generáció is nagy érdeklődést mutat. 2017. április 30-án egy kedves felkérésnek tettünk eleget, amikor is 21 tiszafüredi végzős óvodás látogatott el az Örvényi-morotva partjára. Társaságunk örömmel vállalta a feladatot, hogy számukra betekintést nyújtson a halak és a horgászat világába.

Az ovisok a rendhagyó foglalkozáson elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a legalapvetőbb tudnivalókkal. Nem okozott nagy gondot a legelterjedtebb halfajok felismerése vagy éppen az etetőanyag bekeverése sem. A „Pecaovi délután” természetesen nem múlhatott el horgászat nélkül, melyhez minden horgászpalánta horgászengedélyt, spiccbotot és előkötött szereléket is kapott. A délutánt egy-egy kifogott apróhal tette teljessé, amit a gyerekek nagy örömmel engedtek vissza.

Reméljük a kiránduláson mindenki maradandó élményeket szerzett és sikerült egy olyan ajtót kinyitni előttük, ami egy eddig talán ismeretlen világba, a horgászat iskolájába vezet.

A program a Földművelésügyi Minisztérium “Pecasuli program” támogatásával valósul meg.