Több mint 50 bográcsban készült halászlé a II. Tiszai Halételek Gasztrofesztiválján

A nyár legnagyobb Tisza-tavi rendezvénye a tiszafüredi Halas napok, melynek szombati napja hagyományosan főző versennyel indul. A halászlé és halétel készítő versenyt második éve társaságunk szervezi, melyre idén 43 induló jelentkezett előzetesen. Baráti társaságok és különböző szervezetek csapatai tették próbára halfőző tudásukat és mérkőztek meg a halászlé és az egyéb halétel kategória bajnoki címéért.

Több mint negyven csapat részvételevel indult el a II. Tiszai Halételek Gasztrofesztiválja

Szőke András a nap házigazdájaként mindent megtett a reggeli pálinkákkal megalapozott jó hangulat fokozására

A csapatok nagy lelkesedéssel készítették el ételeiket

Különleges ételek mellett különleges halfőző edényekben sem volt hiány

Kísérő programjaink közül a legnagyobb érdeklődés Gyulai Ferenc országos bajnok horgászbemutatóját kísérte, és a gyerekeknek szervezett horgászverseny is nagyon népszerű volt.

Halászlé kategóriában az Abádszalók Város Önkormányzat csapat szerezte meg az első helyezést, második helyen pedig holt versenyben a Bajai jópofa srácok és Nagy Gyula és csapata (Nyíradony) végzett.

Egyéb halétel kategóriában azonban már sikerült megszereznie a győzelmet Nagy Gyulának. A különleges, pácolt füstölt pontyszeletek és nyúzott törpeharcsából készült paprikás egyértelmű győzelmet hozott az évtizedek óta hobbiból szakácskodó versenyzőnek.

A legbarátságosabb főzőhelynek járó díjat az Aranykárász csapat vehette át, míg a SANITASEFI csapata különdíjunkban részesült.

Gratulálunk a győztes csapatoknak és minden főző társaságnak! Köszönjük a Földművelésügyi Minisztérium, a Tiszafüred Város Önkormányzata, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt, a Tiszafish Kft., a Detki Chilis Betyár, a Jelmez Art Kft, Abádszalók Város Önkormányzata, Tiszanána Község Önkormányzata, Tiszaszőlős Község Önkormányzata, Walter Tamás és Gyulai Ferenc, a Crazy Dekor, a Tisza-tavi kerékpáros centrum és  az önkéntes segítőink felajánlásait, közreműködését, munkáját.