Beszámoló a Tiszadobon rendezett gyermeknapi horgászversenyről

Oláh Károlytól a tiszadobi Tiszavirág Horgász Egyesület vezetőjétől kaptuk az alábbi beszámolót és képeket, a hétvégén megrendezett gyermeknapi horgászversenyről.

„A horgászversenyt egyesületünk plakátok és hangosbemondó segítségével több mint két héttel a verseny előtt meghirdette. A mellékelt versenyfelhívás az iskola tanulóinak részére készült, de a versenyen az egyesületünk gyermekkorú tagjai is részt vehettek.

Vezetőségünk egy előzetes bejárás alkalmával megtekintette a verseny helyszínét és elvégezte a szükséges munkálatokat, hogy a verseny zökkenőmentesen megrendezhető legyen.

Vasárnap reggel 07.30 perctől 08.00 óráig gyönyörű napfényes időben gyülekeztünk a megjelölt helyen. Az egyesület vezetősége teljes létszámmal, a versenyzők szülői, testvéri, segítői kísérettel és felfokozott versenyizgalommal érkeztek.

Az elnök köszöntötte a megjelenteket, külön a gyermekeket Gyermeknap alkalmából. Kiemelte, hogy ez a verseny azért is különleges, mert a megszokottól eltérően a Tisza-tavi Sporthorgász K.N.Kft. támogatásával igyekszünk még ünnepélyesebbé tenni. Bemutatásra kerültek az igen szép és értékes versenydíjak – a gyermekek nagy örömére.

A köszöntő után a rajthelyek kijelölése következett: sorsolás útján dőlt el ki hol fog szerencsét próbálni. A verseny megkezdése előtt etetőanyag és csali (csonti) valamint frissítő kiosztására került sor, majd kürtszó jelezte a verseny kezdetét. A megmérettetés 2 órás volt, ez alatt minden versenyző 1 db úszós szerelékkel tehette próbára a szerencséjét. Bár a Holt-Tisza halállománya nagyobb nemes hal kifogásával is kecsegtetett, a nap folyamán nem sikerült termetesebb példányt szákolni. A mérlegelés kezdetét szintén kürtszó jelezte. Vezetőségünk úgy döntött, hogy a mérlegelés mellett megszámolja a kifogott halak darabszámát is. A kifogott halfajok zömében keszegfélék voltak (küsz, vörösszárnyú keszeg, dévér és bodorka). Előfordult pár sügér, törpeharcsa is.

A felsős kategóriában az első helyezett 1200 ponttal, 58 db hallal nyert, a második helyezett 880 pontot míg a harmadik 820 pontot gyűjtött össze.

Az alsós évfolyamnál az első helyezett 760 pontot gyűjtött 39 db hallal, a második 620 pontot 28 db hallal, míg a harmadik 540 pontot 22 db hallal.

Az eredményhirdetésre felsorakozott gyerekek nagy örömmel vették át a pályázat révén kapott díjakat, és oklevelet.  Egyesületünk ezen túl minden nevezőt megajándékozott egy „Tiszai Pecasuli” feliratos pólóval, és 100 méter horgászzsinórral is.

Zárásként jó hangulatú fényképek készültek a díjazottakról, és a résztvevőkről.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Tisza-tavi Sporthorgász K.N.Kft.-nak a  támogatásáért mellyel igyekeztünk még ünnepélyesebbé tenni a versenyt. Tiszadob halmozottan hátrányos helyzetben lévő település, ami a lakosság összetételében is megmutatkozik. Egyesületünk halászati hasznosítással nem rendelkezik; bevételünket a tagdíjak és a felajánlott adók 1 %-ai jelentik, így nagyon nagy jelentőségű volt, hogy külső segítséggel, sikerült értékes díjakkal egy igen jó hangulatú gyermeknapi versenyt megrendezni.

 

Tiszadob, 2018. 05. 28.

Oláh Károly elnök”

A Tiszai Pecasuli program a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.