III. Tiszai Halételek Gasztrofesztiválja

Harmadik alkalommal rendezte meg társaságunk a Tiszai Halételek Gasztrofesztiválját. A nyár legnagyobb Tisza-tavi rendezvénye a tiszafüredi Halasnapok, melynek szombati napja hagyományosan ezzel a programmal indul indul. A Morotva kerékpáros pihenőpark területén megrendezett eseményre előzetesen  29 csapat nevezett.  A bográcsokban főtt finomabbnál finomabb halászlé, illetve a kilátogatók kóstolhattak még sült halat is. Baráti társaságok és különböző szervezetek csapatai tették próbára halfőző tudásukat és mérkőztek meg a halászlé és az egyéb halétel kategória bajnoki címéért. Az elkészült ételek zsűrizése nem volt egyszerű feladat, a zsűrielnök Benke Laci bácsi segítsége nélkülözhetetlen volt,  hiszen jobbnál jobb minták kerültek a tányérokba.

Halászlé kategóriában a Tisza-tó Strand Abádszalók csapatának sikerült győzedelmeskedniük korhely halászlevükkel.

Egyéb halétel kategóriában a ponty, süllő, harcsa falatkákkal és öntettel nevező Tisza II. Horgászegyesületnek sikerült diadalmaskodniuk.

Különdíjban részesült még a Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület a legjobb tálalásért, a NÉBIH csapata dorozsmai pontyukért, illetve Tiszanána csapata halászlevük és boruk miatt is.

Az eredményhirdetés után, délután pedig egy óriáshalászatra került sor, amit a halászat bemutatása, népszerűsítése miatt tartottunk meg.

Gratulálunk a győztes csapatoknak és minden főző társaságnak! Köszönjük a Tisza-Fish Kft.-nek, a Tiszaszőlősi önkormányzatnak, a Tiszafüredi önkormányzatnak, illetve minden partnerünk és az önkéntes segítőink felajánlásait, közreműködését, munkáját.