November 15-től életbe lépő tilalmak

November 15-ével a Tisza-tavi Horgászrend több fontos pontja lép életbe. Cikkünkben azok a szabályok, tilalmak szerepelnek melyekre oda kell figyelnie a Tisza-tavi horgászoknak.

HARCSA HORGÁSZATI TILALOM

Május 2-től június 15-ig tilos a harcsa horgászata és kifogása (megtartása) az öblítőcsatornákban. Továbbá november 15. és március 31. közötti időszakban a Tisza-tó teljes területén.

VERMELŐ KÍMÉLETI TERÜLETEK

Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete. Azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Itt november 15. és február 28. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

EGYÉB VÍZTERÜLETEKEN VALÓ HORGÁSZAT

A Szartos vízterületén, továbbá a Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát által határolt vízterületeken november 15. és február 28. közötti időszakban ragadozó halra horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, a műlegyezés, valamint a két- és háromágú horog használata tilos.

Csukázás a Tisza-tavon 1. részTisza-tó: apasztás normál nyári vízszintre