Horgászokat mentettek a Tiszából

A Tiszai Vízirendészet körzeti megbízottja a szolgálati kisgéphajókat téliesítette szerda délután, amikor a kikötőmester riasztotta, hogy horgászok borultak a Tiszába.

Csajbók Ferenc rendőr zászlós azonnal be is üzemelte az egyik motorcsónakot és a két kikötőmesterrel a hang irányába indult. Úgy 600 méter után meg is találták a folyóba esett két férfit, akik egy felborult csónakba kapaszkodtak.  A horgászok láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, egyikük mozogni és kommunikálni sem tudott már, harmadik addigra kiúszott a partra, de félig elmerülve és teljesen kimerülve feküdt a vízben.

A rendőr és segítői a két férfit a közel 5 fokos folyóból a szolgálati hajóba beemelték, míg a parton fekvő társukat egy horgász mentette csónakjával.

A három debreceni lakost a kikötő melegedőjébe vitték, ott melegítették őket, később az értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték a férfiakat.

A férfiak motoros csónakjukban horgásztak a Tiszán, amikor egyikük felállt és a viharos időben a csónak megbillent, majd felborult.

 

Forrás: police.hu

2019-ben is ingyenes a gyermekhorgászat