Tovább folytatódott az elfogások sorozata

Úgy tűnik a zavaros víz csábító a szabálytalankodó horgászok számára.

Újabb három személyt füleltek le a kitartó, elszánt hivatásos halőrök, 2019. február 9-én Tiszafüred térségében. A szintén tiltott módszerrel horgászó tiszafüredi lakosok, (V.J.,V.S.,G.I.) gereblyéző horgászati módszerét a halőrök dokumentálták. Mivel a cselekmény viszonylag rövid ideig tartott, az elkövetők gyorsan távoztak a helyszínről. Így a füredi rendőrkapitányság segítségét kérve, az információ átadást gyors elfogás követte. A helyi rendőrjárőrök két autóval feltartóztatták az elkövetők gépjárművét Tiszafüred belterületén. A rendőrök a három személyt előállították. A rendőrségen mérlegelésre került az elkövetők által kifogott 1 darab, 14,25 kg súlyú busa fajtájú hal.

Mivel fenti cselekmény a büntető törvénykönyv alapján bűncselekmény, így a rendőrség azonnal megkezdte a büntetőeljárás megindítását, valamint több rendbeli közúti szabálysértés miatt is helyszíni bírság kiszabására kötelezte Őket. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket a rendőrség tárgyi bizonyítékként lefoglalta.

A halőrök, halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentést kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben, tiltott eszközzel és módon történt horgászat miatt.

Ezúton is köszönjük a Tiszafüredi Rendőrkapitányság gyors és hatékony közreműködését.

 

Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Úszó kotrógép segíti az Örvényi-morotva kotrását