Tájékoztatás az aktuális tilalmakról

Felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy a március beköszöntével horgászati szempontból fontos dátumhoz érkezünk el.

Március 1-jén induló fajlagos tilalmi időszakok:

SÜLLŐIII.1. – IV.27.
KŐSÜLLŐIII.1. – VI.29.
BALINIII.1. – IV.27.
SÜGÉRIII. 1 - IV. 27.

Valamint, szaporodó kíméleti terület a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/8-as töltéskilométere az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja, a tiszavalki kikötő és a Nyárád-ér jobb partja, a Nyárád-ér és Eger-patak összefolyása, az Eger-patak bal partja és a Vak-Eger-vize felső torkolata által határolt terület. Itt március 1-től és június 15-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

Februárban 28-tól véget érő tilalmak:

Véget ért a téli éjszakai horgászati tilalom, így most már este hat óra után is pecázhatunk,  valamint  szabad horgászni vermelő kíméleti területen és pergetni is a poroszlói térségben:

“A Szartos vízterületén, továbbá a Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát által határolt vízterületeken november 15. és február 28. közötti időszakban ragadozó halra horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, a műlegyezés, valamint a két- és háromágú horog használata tilos.”

“Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete. Azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Itt november 15. és február 28. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.”

Félmilliót ért a gereblyézés