Biztató horgászati szezon elé nézünk

A Tisza-tóhoz érkező horgászokra rámosolygott a tavaszias időjárás. Március végén, április elején elérkezett az idő, hogy újra pergetőbotot ragadhassanak a pecások és csukák, harcsák után kutassanak.

Az eredményesebb pecát mégis a finomszerelékes horgászok tudhatják magukénak, hiszen továbbra is lelkesen fogják a keszegeket és kárászokat, illetve kisebb- nagyobb pontyokat is. Jellemzően a Nagy-morotván, Kis-Tiszán és az Abádszalóki-medencében vallatják sikeresen a vizet. A tó horgászai egyaránt próbálkoznak a mélyebb és sekélyebb területeken is, hol nagyobb, hol kevesebb sikerrel. A harcsa helyi tilalmi idejének oldásával már az élő Tiszán is megjelentek a pergetőhorgászok, de még nem számoltak be nagyobb bajszosokról.

Biztató horgászati szezon elé nézünk

A szép számú Tisza-tavi horgász igazolja a társaság horgászhely-fejlesztésének eredményét. A fejlesztésnek pozitív visszaigazolása, hogy az abádi kikötő és a IV. öblítő csatorna között újonnan létesített horgászhelyek szinte mindig foglaltak, és ugyanez jellemző a Kis-Tisza 33-as főút felőli szakaszára is. A legfrissebb kialakítású horgászhelyek közül, még most kezdik birtokba venni a Tiszaderzs és Tiszaszőlős közötti parti helyeket.

Társaságunk arra törekszik, hogy minél több horgászhely alakuljon ki változatos és horgászati szempontból értékes területeken.

Amennyiben javaslattal tud élni horgászhely- fejlesztéssel kapcsolatban, úgy kérjük az alábbi űrlap kitöltésével tegye ezt meg:

Kezdődnek a haltelepítésekLezajlott a compó telepítés