Ne szemeteljen! Vigye el!

Társaságunk fő feladata a horgászati célú Tisza-tavi halgazdálkodás.

Ebbe a halőrzéstől a haltelepítéseken, a halélőhelyek fenntartásán (sulyomkaszálás, mederkotrás), a horgászhelyek kialakításán és karbantartásán, a kárókatonák és a túlszaporodott törpeharcsa-állomány gyérítésén át a horgászjegyek és egyéb dokumentumok elkészítéséig nagyon sok minden beletartozik. Talán sokan úgy vélik, hogy a hulladékgyűjtés és a szemét elszállítása is kötelességünk, pedig nem az. Mégis fölvállaltuk ezt a milliókba kerülő munkát, mert a társaságunk és reményeink szerint horgászaink többsége is elkötelezett a tiszta környezet és annak védelme mellett.

Jóérzésű horgásztársainkhoz fordulunk azzal a kéréssel, hogy ne hagyjanak szemetet a horgászhelyeken, hanem vigyék magukkal. Ám ha úgy adódna, hogy ezt nem tudják vállalni, akkor a horgászboltokban, a horgászati központban vagy a halőri szolgálat munkatársaitól vásároljanak egy sárga szemeteszsákot. Ezt megtömhetik itt maradó hulladékkal, s ha jól bekötve a gátkorona szélére teszik, társaságunk gondoskodik annak elszállításáról és leadásáról.

A sárga zsák megvásárlásával és használatával mindenki tehet valamit a tisztább Tisza-tóért. Ügyeljünk a környezetünk tisztaságára! Mindenütt, mindannyian!

Tisza-tavi horgászjegy szép kártyával