Pecasulisból versenyhorgász

2013 óta működő Tiszai Pecasuli programunk révén több ezer gyermek ismerkedett meg a horgászat szépségével.

A „kurzusok” elvégzését követően a legtöbben tovább űzik ezt a sportot,
visszajelzésekből tudjuk, hogy sokan a versenyhorgászat műfajával is barátkoznak, sőt egyre szebb eredményeket érnek el.

Most egy ilyen horgászt szeretnénk bemutatni, aki ráadásként a fiatal hölgyhorgászok táborát is képviseli. A 14 éves Virágh Lili (Tiszagyulaháza), a Tiszai Pecasuli szakkörön ismerkedett meg a horgászattal és szebbnél szebb fogásaival, versenyeredményeivel hívta fel magára figyelmünket. Kezdetben spiccbotos technikával üldözte a keszegeket, sneciket, mára már a feeder bot vált fő fegyverévé. A tehetséges horgász fogásai között egyre gyakrabban szerepelnek 2 kg fölötti pontyok, kapitális keszegek, de a ragadozóhalak közül a süllő- és balinfogás is ki van már pipálva. Az önmagában is szép teljesítményt tovább fokozza, hogy a zsákmány zöme vadvízből, az Élő-Tiszából származik.

A versenyzés a Pecasulis háziversenyekkel kezdődött, s azóta egyre gyakrabban nevez más helyi és környékbéli versenyekre is, ahová lelkes felkészítő tanára Kovács Attila is rendszeresen elkíséri. Lili számára emlékezetes volt 2018-ban, a HEBOSZ által Hangonyban szervezett megyei ifjúsági horgászverseny, ahol első helyezést ért el (itt egyébként a dobogó 2. és 3. fokára is pecasulis tanuló léphetett), vagy a 2019-es tiszaújvárosi győzelem, a Zabos Géza HE nyitóversenyén.

Eredményeihez gratulálunk! Reméljük a sikersorozat nem szakad meg, és a fiatal tehetség mind magasabb szintű versenyeken indulhat majd.

Egy biztos….. Lili lelkesedésén nem múlik!

PontymenetrendFolyamatos a pontytelepítés