ICM második félidő! – Most kell belehúzni!

SZÜLINAPOS HALFOGÁS, ALFACSATA ÉS EGYRE TÖBB HAL! – DÜBÖRÖG AZ ICM

Fokozódó adrenalin hangulatban jelentjük, hogy a II. International Carp Marathon parádés bevezető után maga mögött hagyta a verseny bevezető szakaszát és középtávra fordult! Nem kell különösebb plusz fény annak megvilágítására, hogy ez a verseny olyan vadvízi megmérettetéssé kezd avanzsálni, amire titkon számítottunk. Közel 60 órán vagyunk túl és számos 15 feletti erőbajnok uszonyos illetve egy közel 20 kilogrammos és egy 20 pluszos sulyomdúró ősponty is matracra került. Sok csapat már maximumon pörögve küzd a Tisza-tó vad halaival, tetőfokán az ICM versenyláz!

Legnagyobb örömünk azonban ma mégiscsak az volt, hogy több olyan csapatnál jártunk mérni, amelyik még nem iratkozott fel a fogási listára, ennek következtében a mezőny átlendült azon a határon, hogy immáron több a halat fogó team a még első pontyukat várókkal szemben.
A reggeli mérlegelés óta legnagyobbként egy 17.275 grammos hosszúra nyúlt tőponty került mérlegjegyre a szintén elsőhalas CARPETMEN TEAM csapata által a „C” szektorban (PROLOGIC), amely szektorról most már elmondható, hogy végre az itteni állásokon is egyre ütemesebb érdemi horgászat van kialakulóban.

A poszt készítése közben fut be a hír, hogy a reggel három pontycsodával igencsak nagyot domborító ROD BUILDING STUDIO csapata a „B” szektorban egy újabb hatalmas, húsz plusz közeli pontyot bírt magadásra! A 20 pluszos ICM best of-ért egyébként ők kapták a mai napi legnagyobb halas díjat a FANATIC BAITS felajánlásával.) Kiemelten jó történése volt még a mai napnak, hogy az „A” szektor (WAVE FISHING) eddig igen szerényen muzsikáló első állásain feliratkozott a tavalyi bajnok CS CRAP ARAD 1-es csapat és huszáros kezdéssel meglódult a PONTYCENTRUM 1 különítménye is, amely egy szemvillanás alatt a negyedik helyig dolgozta fel magát. Őket előzi bronzhelyen az „A” szektor másik felén már a kezdetektől remekül teljesítő NIKL-CARP’R’US, legelöl pedig, az ICM elnöki pozíciójáért nem mindennapi csata van kibontakozóban. A reggeli nagyhalakkal az első helyig meglóduló ROD BUILDING STUDIO csapatától a WAVE FISHING gárdája napközben szép csendesen visszavette a vezetést úgy, hogy továbbra sem húztak be igazán nagy halat!

A mai napnak volt még egy bojlis-védőszentek által sorsrendezett epizódja is, amikor is egy üveg pezsgővel érkeztünk az R.D.H.SZ BOILIE&CARPEXPRESS TEAM csapathoz, hogy Hajlemász Attilát születésnapja alkalmából köszöntsük. Némileg várnunk kellett azonban, mert a szülinapos éppen akkor pattant csónakba, hogy egy horogra akadt bojlitolvaj nyomába eredjen. A hal sikeresen szákba került, így egy pezsgős-halas csapatképpel is emlékezetessé tehettük számukra a mai napot!

Ezúton is Happy birthday!
(A várt hír befutott, a ROD BUILDING STUDIO hala 18.050 gramm, tehát újból csere lehet az élen!)

TEMPÓVÁLTÁSBAN AZ ICM! – DŐLNEK A NAGYPONTYOK A TISZA-TÓBÓL!

Eddig sem panaszkodtunk a II. International Carp Marathon teljesítményére, de ma olyan fordulatra pörgött fel a viadal, ami már inkább a hajráhangulatok sajátja. Délelőtt volt olyan csapat, amelynek a mérésig kis híján megtelt a pontyzsák-készlete, de ami még jobban fűti a verseny gőzgépét az nem egyéb, minthogy teljes joggal kijelenthető: NAGYHALAS AZ ICM!
Talán emlékszünk arra, hogy tavaly, a próbaévnek is betudható első ICM versenyen két 20 pluszos hal mellett, négy 15 pluszos és bő két tucat tíz pluszos ponty demonstrálta ennek a titokzatos vadvíznek az adottságait és nagyon reménykedtünk benne, hogy az élmény nem volt egyedi és ismételhetetlen. Bár a verseny csak ma késő este ér félidőhöz, fohászunkra minden kétkedést elsöprő bizonyosság érkezett!

Bár a második 20 pluszos halunk még várat magára, 15 pluszos fogásból már kereken tízet jegyzünk, ami egészen egyszerűen hihetetlen teljesítmény a szinte őstermészeti állapotokat felvonultató Tisza-tótól! Persze ehhez nélkülözhetetlenül szükség van az olyan csapatokra, akik nem ijedtek meg ennek szépséges, de csak a legmakacsabb kitartást díjazó vadvíz-ország zsinórreszelő tuskósoraitól, hínármezőitől, az áradó Tisza minden korábban szerzett tapasztalati érvényt kigúnyoló arcától.

És legnagyobb örömünkre ilyen csapatokat látunk most hatalmas csatában! Reggel, a TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. halőreinek segítségével sorban mértük az újabb termetes, szebbnél szebb halakat, de a szemre legpompásabb példányt a TISZA-TAVI PONTYOSOK prezentálták a „B” szektorban (ROD BUILDING STUDIO), ahol is egy olyan pompás színezetű, aranysárga, öblös szájú pontygyönyörűséggel volt alkalmunk találkozni (18.450 g), amelyet ha nem siettünk volna útjára engedni, talán még most is csodálnánk.

Ám a napi legnagyobb hal csata favoritja a szintén középszektoros M.BAITS VIDRA TEAM matracában pihent meg egy 20 kilogrammot súroló példány formájában (19.625 g), akik ezzel a fogással az előkelő ötödik helyre ugrottak az összetett fogási listán.

Bizony ilyen nagyhalas élmény után óhatatlanul visszacsengenek TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. ügyvezetőjének, Hegedűs Gábornak a szavai, aki kilátásba helyezte ezeknek a szép, öreg halaknak a jövőbeni védelmét. MI NAGYON TÁMOGATJUK AZ ELKÉPZELÉST!
A „C” szektor egy picit lemaradt ma a másik két grund favoritjai által diktált tempóváltásban, de bőven van még idő meglódulni az élbolyostromhoz. Jó példa erre a tabellán csak tegnap reggel moccanó címvédő C.S. CRAP ARAD 1 az „A” szektorban (WAVE FISHING), aki mára már bent van az első tízben, és a szintén lépéshátrányból utógyújtó szomszéd PONTYCENTRUM 1 is, akik a lehető legszorosabb ostrompozícióban a negyedik helyen tartják magukat.
Nincs könnyű azonban annak, akik a triumvereket be akarja fogni ezen a versenyen. Mindhárom, napok óta dobogós csapatról elmondható, hogy tudván, érezvén a többieknél most halasabb lehetőséget, eszméletlen tempót diktálnak a vetélytársak lemorzsolása érdekében. A ma délelőtti adatfelvitel ennek megfelelően az alfa- és bétaállást versenykezdet óta felváltva uraló két csapatnak jókora pofont adott!

A kettőjük harcában eddig harmadik helyre szoruló NIKL-CARP’R’US, bő 50 kilogrammnyi halat virított és 100 kilós összfogás fölé emelkedve átvette a vezetést. A „B” szektoros nagy riválisok külön csatáját délelőtt a ROD BUILDING STUDIO nyerte, egy jobb halnyi előnnyel rápirítva az élről így harmadik helyre „pottyanó” WAVE FISHING-es fiúktól.
Hatalmas tehát a harc és már csak tíz csapat nem iratkozott fel a listára. Közülük néhányuknál megálltunk ma egy „motivációs” csapatkép erejéig, de a hangulatot elnézve megnyugodtunk: nincs hiba a hitben és kitartásban!
Puskaporos ICM második félidőt kívánunk nekik is.

ICM MÁSODIK FÉLIDŐ! – MOST KELL BELEHÚZNI!

Csak egy gyors poszt a tegnap este eseményeiről, mert szerencsére rengeteg dolgunk van! A tegnapi, halmozgásban is „fülledt”, vihar előtti csend után éjszaka és reggel több álláson is meglódult az ICM nagyhalas szekér és pazar pontypéldányok kerültek mérlegre! A tabellán ez kétségtelenül a TISZA-TAVI PONTYOSOK csapatánál („B” szektor ROD BUILDING STUDIO) nyomott legtöbbet a latba, szinte egyszerre elsülő két botjuk egy 18.725 grammos és egy 19.525 grammos pontygóliáttal vette fel a kontaktot kora reggel, mellette pedig még két közel tízes „apróság” is vendégeskedett náluk. Ezzel a produktummal tüstént bevágódtak a harmadik helyre a szintén újabb halakat prezentáló szektortárs M.BAITS VIDRA TEAM elé, akik talán a legvidámabb, leglazább gárda a ICM csapatai között! (Erről van is egy bizonyító erejű fotónk!)

Az így ötödik helyre sorolódó WAVE FISHING még nehezebb helyzetbe került, ámbár mindenki tudja, nem kell félteni őket, hiszen a második helyen lévő ROD BUILDING STUDIO és az elöl húzó NIKL-CARP’R’US befogásához még abszolút megvan minden esélyük.
Nem tudjuk, hogy zivatarossá fordult időjárás hogyan befolyásolta a dörgéssel, villámokkal kísért korareggel utáni viszonyokat, de lehet, hogy éppenséggel nem lehűtötte, hanem felborzolta a nagyhalas kedélyeket. Nemsokára kiderül! Ne feledjétek, múlt éjjel második félidejére fordult az II. International Carp Marathon, tehát most kell igazán belehúzni a Tisza-tavi nagypontyos csatába!

Mozgalmas napot mindenkinek!

forrás: International Carp Marathon Tisza-tó

Ha május, akkor ragadozók - 1. rész, Farkas László írásaHa május, akkor ragadozók - 2. rész, Farkas László írása