Halas napba futottak az ICM vendégek! – Pecatúra és gyereksereg a nagypontyok közt

HALAS NAPBA FUTOTTAK AZ ICM VENDÉGEK! – PECATÚRA ÉS GYEREKSEREG A NAGYPONTYOK KÖZT

Szerdán igazán rendhagyó élményekkel gazdagodhatott a II. International Carp Marathon egyhangúnak amúgy sem mondható nagypontyos forgataga! Versenyünket megtisztelte az M4 Pecatúra magazinjának stábja, aminek nagyon örültünk, hiszen így általuk is felhívhattuk a figyelmet ennek a kellemes csalódásokat garmadával osztogató nagyponty birodalomnak páratlan bojlis lehetőségeire!

Szerettünk volna mutatni nekik néhány szép halat, ami ebben a 15 pluszos dömpingben nem okozott különösebb problémát. Először a „B” szektor (ROD BUILDING STUDIO) egyik állására siettünk a CARP ZOOM csapatához, ahol egy, a Tisza-tóra igen jellemző, vadvízi formajegyeket mutató tőponty várt mérlegelésre (16.650 g), jelölésre és visszaeresztésre.
Utána meg sem álltunk a „C” szektor (PROLOGIC ) végéig, ahol a ZOPIT BAIT SERVICE STRAUBING zsákjából bukkant elő egy még vadabb kinézetű pikkelyes csoda a maga 15.175 grammjával. Itt kell külön kalapot emelnünk a ZOPIT-os fiúk előtt, akik a hajóforgalom kíméletlen csapásaitól leginkább sújtva bebizonyították, hogy van az a kitartás és hit, amivel a bojlisgerinc törhetetlen marad! RESPECT & CONGRATULATION! Plusz jutalmuk egy mérlegeléskor éppen arra túrázó gyereksereg lelkes ámulata lett, illetve egy közös, alighanem keveseknek magadató ICM csoportkép!

Ezt követően újból a „B” szektor felé vettük az irányt, ahol a mai nap reggelén dobogót robbantó TISZA-TAVI PONTYOSOK kerültek kameratűzbe és bár szép halaik már rég visszatértek oda, ahová valók, a mai teljesítményükre kíváncsi kérdéseket nem kerülhették el. (Produktumok az abádszalóki CZIFRA CSÁRDA négyszemélyes dupla vacsorajegyét érte a napi legnagyobb hal díj keretében.)

Innen irányba álltunk az „A” szektorra (WAVE FISHING), ahol a versenyt jelenleg komoly előnnyel, 200 kilogramm feletti összfogással vezető NIKL-CARP’R’US nyilatkozott arról, hogyan tudták tegnap éjjeltől ma estig többször is fullra tölteni pontyzsákjaikat, ezzel közel száz kilogrammos előnyt felhalmozva a többi dobogós előtt.

Persze nem csupán a mai nap „nagyágyúi” érdekelték a Pecatúrásokat. Az apróbb példányokkal igencsak nehezített „A” szektor elején horgászó tavalyi bajnok C.S. Crap Arad 1. román csapatra is kíváncsiak voltak, akik még úgy is meg tudtak kapaszkodni a top 10 szélén, hogy minden tízedik halukat tudják csak mérlegre küldeni a sorozatosan limit alatti fogások miatt. Bajnokhoz méltóan azonban rendkívül pozitív hangulatban nyilatkoztak és ahogy mondták, bármi legyen is, ők jövőre is itt lesznek! (Ezúton tolmácsoljuk köszönetüket, ami az abádszalóki CZIFRA CSÁRDÁT illeti, a tavalyi nyereményük vízpartra történő szervírozásáért!)

A Pecatúra stábja végül a szomszédos álláson horgászó PONTYCENTRUM 1 csapatával zárta az ICM mustrát abból az apropóból, hogy a kisebb egyedméretű halakból sűrűbb pályán bámulatos módon az ötödik helyig dolgozták fel magukat és a dobogót ostromlókkal hatalmas csatát vívnak a kiugrásért úgy, hogy taktikában továbbra is határozottan nagypontyosak a törekvéseik.

A hírek szerint az II. International Carp Marathont este sem hagyta el a mai nap különösen halas hajtóereje, mérlegelőink folyamatosan kint vannak, várjuk az újabb eredményeket! Köszönjük még egyszer Pecatúrának, hogy velünk voltak és mindenkinek, aki érdeklődve követett bennünket!

forrás: International Carp Marathon Tisza-tó

 

Ha május, akkor ragadozók - 2. rész, Farkas László írásaTúl a két tonnán! - Kezdődik az ICM végjáték!