Túl a két tonnán! – Kezdődik az ICM végjáték!

MEGVAN A MÁSODIK 20 PLUSZ! – TOVÁBB ÍRÓDIK AZ ICM TÖRTÉNELEM!

A ma eseményei kétségkívül abba a hazai nagyhalas VIP versenykategóriába emelték a II. International Carp Marathon ponytshow-ját, amiért megálmodtuk ezt a vadvízi bojlisviadalt! Múlt éjjel újabb húsz pluszos bomba robbant a „C” szektorban (PROLOGIC), ahol a WARRIOR CARP BAITS állásán egy hibátlan küllemű, a parti procedúrát megadó türelemmel viselő pontycsoda került halbölcsőbe a maga tekintélyes 20.375 grammjával. A dolog pikantériája, hogy az öreg halat a parttól csupán 40-50 méterre lévő, hajóforgalom miatti biztonsági-zónás etetés csábította némi éjjeli nassolásra. Az emlékezetes találkozás az überelhetetlen flash érzésen túl pluszban a napi legnagyobb hal FANATIC BAITS felajánlását is érte.

A II. ICM ezzel a fogással a 20 kilogramm feletti elitfokot illetően is beérte a tavalyi etapot, persze tüstént hozzá kell tennünk, hogy ez már csak a versenyglória extra csillanása, hiszen az idei pontyos versenyparipa már résztávjaiban is szinte minden korábbi rekordot felszámolt.
Persze mielőtt még azt gondolná bárki, hogy pusztán ezzel a húsz pluszos öreg tókóborlóval akarunk szelet fújni a mind jobban dagadó ICM versenyvitorlákba, azt megnyugtatjuk, ezen felül is bőven volt mire büszkének lennünk a mai napon. A megunhatatlanul szép izomművész pontyok mérlegelésének reggeli köre ma konkrétan délután kettőig zajlott, de még így sem tudtunk úgy érni egy szektor végére, hogy valahol már ne tűnjön fel újra a bojlis sikereket hirdető piros zászló.
Meg kell vallanunk azonban, hogy a mindenhol egyformán elismerésreméltó csapatteljesítmények közül valahogy a szívünk ezúttal a PIRKO-BAITS SLOVENSKO csapatához húzott leginkább (ROD BUILDING STUDIO „B” szektor), akik az áradó Tisza, halakat ellenpólusként taszító hatása ellenére az éjjeli feliratokozó fogásuk mellé reggel egy 14.500 grammos pontyot varázsoltak!

A legnagyobb ICM mágiát azonban a már előző nap is vetélytársakat nem tűrő fölénnyel vezető NIKL-CARP’R’US vitte színre az „A” szektorban (WAVE FISHING). Csak a délelőtti főmérlegelésükkor közel egy mázsa halat jegyeztettek, benne egy pazar 19.375 grammos, méter hosszú, vaskos törzsű Góliáttal. Leírni, kimondani is hihetetlen: több mint háromszáz kilogramm összsúly fémjelzi eddigi kivételes teljesítményüket, a második helyen álló ROD BUILDING STUDIO bőven több mint 100 kilogrammos lemaradásból próbál nyomukba érni.

Persze ezen a versenyen a dobogó bármely fokára állni bojlis mestermunka, így a jelenleg harmadik TISZA-TAVI PONTYOSOK, az ismét egy helyet előrelépő PONTYCENTRUM 1., illetve a tabellán ötödik M.BAITS VIDRA TEAM és a hatodik WAVE FISHING is alighanem most már mindent feltesznek arra a bizonyos egy lapra, ahogy nyilván minden jobb eredményt kiharcolni akaró gárda.
Szükség is van rá, ugyanis a mai estével hajrába fordul a gyorsvonati lendülettel cél felé száguldó II. International Carp Marathon, amely – 40 órával a versenyfinis előtt – minden szereplőt lehengerlő adatokkal szédít: a mezőny összefogása 1800 kg fölött, 10 plusz 28 db, 15 plusz 14 db, 20 plusz 2 db, átlagsúly 8,6 kg! Ehhez bizony nem kell komment!
Nincs vége tehát az ICM álomhétnek, sőt, most közeledik a mindent eldöntő végjáték! Mindent bele ICM, hajrá Tisza-tó!

TÚL A KÉT TONNÁN! – KEZDŐDIK AZ ICM VÉGJÁTÉK!

Az izgalmak fokozása érdekében ma délelőtt teljes ICM hírzárlat lépett életbe! Az utolsó 24 órára a friss eredményadatok nem lesznek publikusak, erről majd csak a holnap 13 órakor kezdődő abádszalóki záróünnepségen lebbentjük fel a fátylat. Addig azonban még jelentkezünk a tegnap éjszaka történéseivel és a délelőtti mérések előtt aktualizált utolsóként nyilvános reggeli versenyállással, ami kapcsán már kijelenthető, hogy a II. International Carp Marathon összfogása múlt éjjel meghaladta két tonnát! NAGYHALAS HÁJRÁT MINDENKINEK!

Hangerőt fel! Ízelítő a 6. napi eseményekből!

Közzétette: International Carp Marathon Tisza-tó – 2019. június 6., csütörtök

 

forrás: International Carp Marathon Tisza-tó

Halas napba futottak az ICM vendégek! - Pecatúra és gyereksereg a nagypontyok köztIlyen az ICM a mi szemünkkel nézve!