Viszlát ICM, jövőre találkozunk!

Véget ért a II. ICM Tisza-tó, ami megkérdőjelezhetetlenül véste be idei történetét a hazai nagypontyos krónikák legdíszesebb fejezeteibe!

Az abádszalóki ünnepélyes záró ceremónián elhangzott versenyértékelés alighanem mindenkit meggyőzött erről. Talán legfontosabbként végérvényesen bebizonyosodott, hogy a Tisza-tó nagyszerű választás volt egy új bojlis horgászverseny-sorozat meghonosításához. Lenyűgöző vadvíz, amely olyan páratlanul egyedi lehetőségeket kínál a nagypontyos élményekhez, amelyhez fogható talán Európában sincs! Ország-világ számára egyértelműen kiderült, hihetetlenül sok nagytestű ponty lakja, de az is, hogy ez a verseny csak az elszánt, kihívásokat kereső bojlisoknak való, mert évről-évre , akár adott horgászhelyeket illetően is kiszámíthatatlan tényezők sora várhat a csapatokra.

De ti bebizonyítottátok, hogy szembe lehet szállni az őstermészeti állapotokkal, csodás halakra lehet váltani a sokszor gyötrelmes, sulyommal, akadókkal, kagylótelepekkel, szúnyogfelhőkkel, áradó-apadó vízzel leckés próbálkozásokat. Ez a ti érdemetek!

Ahogy a díjátadón is hallhattátok, elképesztő adatok fémjelzik az egy héten át tartó nagyhalas törekvéseiteket. Összesen 2873 kg hal került öt kiló felettiként mérlegre (átlagsúly 8,267 kg), tíz pluszos 40 db, tizenöt pluszos 16 db ( ez mindenkit megdöbbentett), húsz pluszos pedig két darab. Utóbbihoz hozzá kell tenni, hogy alig néhány kivétellel a halak közvetlen ívás utáni állapotot mutattak, ami azt jelenti, hogy négy-öt óriás ívás előtt bizonyosan 20 feletti súlyban volt és hamarosan ismét abban lesz!
Ennek fényében elért eredménytől függetlenül itt minden csapat dicsőséget szerzett, aki becsülettel, hittel és kitartással végighorgászta ezt az egy hetet! Büszkék vagyunk rátok, gratulálunk!

A díjátadó legizgalmasabb pillanatát természetesen a csapatteljesítmények ismertetése jelentette. Az első három helyezettet kihirdető szívszorító izgalomban, alighanem a győztes csapat örömével szárnyalt az égnek mindaz a mámor és felgyülemlett adrenalin, ami csak az ICM viadalokon élhető át!

Összetett csapateredmények:

I. NIKL-CARP’R’US (375 400 g)
II. ROD BUILDING STUDIO (272 225 g)
III. M.BAITS VIDRA TEAM (268 975 g)

Szektor díjazás:

„A” szektor
I. PONTYCENTRUM 1 (171 875 g)
II. C.S. CRAP ARAD (141 685 g)
III. FANATIC BAITS TEAM (122 855 g)
„B” szektor
I. TISZA TAVI PONTYOSOK (213 975 g)
II. WAVE FISHING (131 925 g)
III. VAD SÜNÖK (88 050 g)
„C”szektor
I. WARRIOR CARP BAITS (88 050 g)
II. R.D.H.SZ BOILIE&CARPEXPRESS TEAM (79 325 g)
III. VIKINGCARP HORGÁSZBOLT (72 775 g)
Legnagyobb hal:
ROD BUILDING STUDIO (21.425 g)

A teljes hivatalos eredménylista itt érhető el!

Felemelő emlékképekkel csukja be tehát kaput a II. International Carp Marathon és nem marad más hátra mint megköszönnünk ABÁDSZALÓK vendégszeretetét, szállásadóinknak (Évának és Lajosnak) a napi munkához és rövid pihenőinkhez biztosított nyugodt báziskörnyezetet. Köszönjük a TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. halőreinek, hogy részt vettek a mindennapi mérlegelési munkában és amiben csak tudtak, segítettek bennünket és természetesen külön köszönjük támogatóink nélkülözhetetlen bizalmát: WAVE FISHING; PONTYCENTRUM MAGYARORSZÁG; TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT.; ABÁDSZALÓK ÖNKORMÁNYZATA; ROD BUILDING STUDIO; VIKINGCARP; CARPEXPRESS BAITS; FANATIC BAITS; PROLOGIC; TISZA-TÓ STRAND NONPROFIT KFT.; TOURINFORM – ABÁDSZALÓK; CARPSTORE; CZIFRA CSÁRDA

És végül nektek csapatoknak köszönjük, hogy eljöttetek és megmérettettétek magatokat, hogy türelmesen segítettétek a halőrök adatgyűjtő és haljelölő munkáját, amely örömmel jelentjük, máris érdemivé vált azáltal, hogy a versenyen megjelölt halakból négy példány visszafogásra került!

Ahogy nektek versenyzőknek, úgy nekünk szervezőknek is alaposan feladta a leckét a Tisza-tó, amiből ismét tanultunk, okultunk, hogy jövőre még jobb, még színvonalasabb versenyt tudjunk rendezni. Mert ilyen élmények után bizonyos, hogy jövőre is lesz ICM!

Közösen váltottuk tehát valóra az ICM álmot, találkozzunk 2020-ban ugyanitt a Tisza-tónál, a III. INTERNATIONAL CARP MARATHON NEMZETKÖZI BOJLIS VIADAL ÚJABB KIHÍVÁSÁN!

 

forrás: International Carp Marathon Tisza-tó

Ha május, akkor ragadozók - 3. rész, Farkas László írásaPünkösdölő