Emlékverseny egy kitűnő sporthorgász tiszteletére

Egy jeles Tisza-tavi horgász tiszteletére 2016 óta minden évben megrendezik a Nagy Gyula emlékversenyt, melyre az idén Sarud térségében került sor.

Az esemény életre hívója Motyovszki András, aki ugyan Salgótarjánban él családjával, mégis visszavonhatatlanul szerelmese lett a Tisza-tónak. Olyannyira, hogy Tiszanánán házat vásároltak, így közelebb lehetnek a Tiszához, a Tisza-tóhoz. Gyermekkora óta szenvedélye a horgászat, 35 évvel ezelőtt szerezte meg a sikeres horgászvizsgáját igazoló okmányt.

Amikor csak teheti, nagy kedvvel vallatja a Tisza-tó vizét, így ismerkedett meg egy kellemes parti pecázás közepette Nagy Gyulával. Előbb ismerősök, később jó barátok lettek, és a horgászatok is közösen zajlottak. Sajnos azonban a jó barát, a kiváló horgásztárs tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nagy Gyula igazi sporthorgász volt. Jó barátja, András immár ötödik alkalommal hívta meg egy baráti hangulatú horgászversenyre mindazokat, akik Gyulát ismerték. Augusztus 3-án 10 felnőtt és 3 ifjúsági horgász bizonyíthatta rátermettségét és fejezhette ki tiszteletét az elhunyt horgásztárs előtt. Úszós vagy fenekező horgászkészséggel állhattak partvonalhoz a versenyzők, akikhez a szeszélyes nyári időjárás nem volt túl kegyes, de mindannyian eredményesek voltak, így a mérlegelést követően eredményt hirdettek a két kategóriában.

Felnőttek:

I. Lavrenyenkó István
II. Fátrai Krisztián
III. Horváth László

Ifjúság:

I. Motyovszki Anna
II. Horváth Gergő
III. Motyovszki Maxim

Jövőre jubileumi horgászverseny keretében találkoznak majd újra a Tisza-tó partján, méltó módon emlékezve barátjukra.

Júliusi ivadékhelyzetTiszta Tisza-tó