Hírek

2020. július 14.
Tiszavirágzás 2020 - Ismét virágzott a Felső-Tisza

2020.07.14. | Horgász Hírek

Tiszavirágzás 2020 – Ismét virágzott a Felső-Tisza

A szombat este érkezett hidegfront nem sok jóval kecsegtetett Bennünket, de ugyanolyan várakozással értünk ki a Tivadar – Kisar közötti hídhoz, mint az előző napokban.

JÚLIUS 12.

Délután hat órától jó néhány cikázó hímet lehetett látni  elszórtan, kicsivel később már ezres nagyságrendben kapaszkodtak ki a híd lábára vedleni. Aztán megjelentek a nőstények is fél hét után. Ekkora példányszámnál ismét hallani lehetett a szárnyak  apró csapásait, és a levegő is megtelt a kérészek által kibocsátott feromon illatával.

A tiszavirágzás Felső-Tiszán várt második felvonására a szél  is szinte teljesen elcsendesült, így a tegnapi több milliós rajzás végül nagyon szépen zajlott.

JÚLIUS 10.

Vásárosnamény, Tivadar és Szatmárcseke térségében tegnap is figyeltük a tiszavirágzást.
A tegnapelőtti eseményeken felbuzdulva az újabb csodát vártuk. Sajnos nem láthattunk olyan milliós rajzást, mint előző nap. Mindhárom helyszínről tízezres nagyságrendű repülésről számoltak be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

A Tivadar-Kisar közötti hídon nagyon sok lelkes érdeklődő jelent meg csütörtök este, hogy részese legyen eme páratlan természeti jelenségnek.
Reméljük, a következő napokban még számíthatunk hasonló intenzitású rajzásokra.

Forrás és fotók: Hunyadi Tünde – HNPI