Hírek

2020. szeptember 24.
Halőri jelentés

2020.09.24. | Horgász Hírek

Halőri jelentés

A Tisza-tavon is beköszöntött az ősz. Nappal verőfényes napsütés, meleg későnyári szellő, éjszaka viszont jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A víz hőmérséklete folyamatosan csökken, ami szintén pozitív irányban befolyásolja a halak kapókedvét. A halak viselkedése, táplálkozása is ennek megfelelően megváltozott. A múlt héten átvonuló hidegfrontot erős, néhol viharos szél kísérte. A Tisza-tó sekélyebb részeit borító hínárnövényzet felszakadozott, s a növények közt lapuló halak jelentős része kimozdult.

Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy elkezdődött az őszi horgászszezon a Tisza-tavon!

A Tisza átlátszósága jó, vízhozama minimális, szinte áll. A folyón horgászó békéshalasok sikeresen fogták a keszegféléket, és sok nagytestű pontyot is sikerült szákolniuk.

A harcsahorgászok sok termetes harcsát fognak. Nappal inkább a Tisza-meder mélyebb gödreiben sikerül a bajszosokat kapásra bírni, de ahogy leszáll az est, a harcsák „felállnak” a felszín közelébe, és műcsalival vagy természetes csalival is sikerrel járhatunk.

A pergető horgászok nagy örömére a felszakadozó növényzet között a holtágakon és a kubikokon (a Tisza-tó teljes területén) sok szép csukát fogtak.
Jóleső érzéssel számolunk be arról is, hogy halőreink a múlt héten nem találkoztak olyan esettel, melynek kapcsán feljelentést kellett volna kezdeményezniük.