Falusi Patika, Tiszaszőlős

Leírás

A Falusi Patika Tiszaszőlősön található szálláshely, melyet két szó jellemez: pihenés és pálinka. A Falusi Patika vendégházként, pálinkafőzdeként és rekreációs helyként működik.

A vendégház:

A vendégház egy 1850-es évek közepén épült módos parasztházban került kialakításra. A teljes körű felújítás során mindvégig arra törekedtek, hogy megőrizzék egy autentikus parasztház korhű hangulatát, ötvözve a mai kor kényelmi követelményeivel. Két apartman került kialakításra, melyek közül az egyik mozgáskorlátozottak számára is pihenési lehetőséget biztosít. A korhű bútorok és használati tárgyak lehetővé teszik a XIX.  századi falusi mindennapok megismerését.

Falusi Vendégasztal szolgáltatás keretében lehetőség van a helyi különlegességek, mint a Hungaricum Karcagi Birkapörkölt, Tiszai halászlé, továbbá a helyben termelt alapanyagokból egyéb kuriózumok kóstolására. Ez a szolgáltatás lakóinkon túl előzetes egyeztetés után turista csoportok, cégek, rendezvényszervezők rendelkezésére is áll. Ősztől tavaszig Falusi Disznótoros Hétvégi programjainkban vehetnek részt az érdeklődők.

Pálinkafőzde:

A Falusi Patika Kft. Bér és Kereskedelmi pálinkafőzdéket üzemeltet Tiszaszőlős és Tiszaörs településeken. Mindkét főzde kiemelkedő technikai színvonalú, a térség legmodernebb készüléke.

Pálinkakóstolás

A Falusi Patika Látvány Pálinkafőzde 2012-től áll a látogatók rendelkezésére. A Pálinkafőzdékben lehetőség nyílik- szervezett program keretében- a több évszázados múltra visszatekintő hagyományos pálinkafőzési technológia megtekintésére. Szakképzett vezető igény szerinti mélységben vezeti be a látogatókat a pálinka és cefrekészítés titkába. A klasszikus főző berendezés mellett megmutatják a legmodernebb külföldön kifejlesztett berendezést és főzési módot is, melyre a gasztronómiában egyre nagyobb igény jelentkezik. A főzdékben bemutató terem is működik, ahol az arra érdemesnek ítélt magyarországi pálinkagyártók termékeit tekinthetik át a látogatók.

Szervezett formában pálinkakóstolásra is lehetőséget biztosítanak szakértői magyarázattal, útbaigazítással.

Wellness & Spa

Rendelkezésre áll 2 db 10 férőhelyes fűthető kültéri fadézsa, melyek akár a téli fagyos-havas időben is felejthetetlen élményt biztosítanak a 8 személyes finn szauna mellett. A komplexumban található még pihenőhely kemencével, főzési lehetőséggel, így akár egész napos programot szervezésére is lehetőséget adnak. Elhelyezkedése gyümölcsös kertünkben zavartalan pihenést biztosít.

Kapcsolat

Cím: 5244, Tiszaszőlős, Fő út 68.
Telefon: +36/30/608/8693
e-mail:falusipatika@gmail.com
http://falusipatika.hu

Média

Falusi Patika
123

Falusi Patika

Kapcsolódó szolgáltatások