Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Leírás

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – Magyarország új turisztikai látogatóközpontja, igazi látványosság. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

Európa legnagyobb akváriumrendszere:

A közel 1 millió liter össztérfogatú édesvizű akváriumrendszer, a Magyarországon található összes halfajt elénk tárja. Falai közt olyan élményben lehet részünk, mintha a meder alján sétálnánk.

Állatkert, oktató és szórakoztató központ:

Az Ökocentrum  látványetetésekkel színesíti programjait melyek közül legnépszerűbb a naponta három alkalommal látható vidraetetés és a kormoránbemutató.

Az Éjszakai erdőben a nappalból az éjszakába lépve derengő, a teliholdat szimbolizáló fényben tekinthetjük meg a kétéltűeket és a hüllőket.

Makrovilág és Földinfo teremben mikroszkópokon keresztül bepillantást nyerhetünk az apró lények világába, míg az Elvarázsolt vízi világ játszószoba több ezer labdája a kisebbeket hívja önfeledt játékra.

A 3D moziban, átélhetjük, milyen egy teljes év tavasztól-őszig a Tisza-tavon.

A főépület kiállításait a  24 m magasan található körpanorámás kilátóterasszal koronázhatjuk meg. Lélegzetelállító panoráma nyílik a környező tájra és az Ökocentrum szabadidő parkjára, ahol vízi és vízparti élőlények, pelikánok, aranysakálok közt tehetünk egy pihentető sétát.

Az 1884-ben épült Tájházba betérve kis időutazáson keresztül megismerhetjük a település múltját.

A gyerekeket az őshonos juhfélék szomszédságában található állatsimogató, sövénylabirintus és játszóterek várja. A Tutajos-tó vízi játszótér kortól függetlenül mindenki számára mókás időtöltést biztosít.

A Kikötő tavasztól őszig közvetlen kapcsolatot biztosít a Tisza-tó természeti értékeinek felfedezéséhez. Itt minden órában induló, a belépőjegy csomagban megvásárolható kishajós kirándulások és GPS-el együtt bérelhető csónakok várják a vendégeket.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum főépülete és szabadidőparkja számtalan élménnyel várja egész évben, az ide érkező látogatókat!

Kapcsolat

Cím: 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.
Telefon: +36/36/553-033
e-mail: info@ttoc.hu
http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/

Média

Tisza-tavi Ökocentrum
okocentrumkocentrum2kocentrum3

Tisza-tavi Ökocentrum

Kapcsolódó szolgáltatások