A besenyőtelki STÉG horgászbolt története: A múlt és a jövő is a horgászatról szól

Szabó Zsigmond életének nagy szerelme a Tisza, horgászboltját is ennek jegyében nyitotta meg pontosan 20 évvel ezelőtt, 37 éves korában.

A családi vállalkozásként vezetett horgászbolt, 18 km-re esik az élő Tiszától, mégis nagy forgalmat bonyolított le, aminek csak egyik oka a központi elhelyezkedés. A bolt megnyitásának idején már jelentős volt a Tisza-tavi horgászat, így a megnövekedett igényekhez alkalmazkodva éveken keresztül hajnali 4 órakor nyitott. A nyitvatartási időt javarészt egyedül dolgozta végig a családfő, de sokszor sietett segítségére felesége és két gyermeke is. Akadtak ugyan hullámvölgyek is a bolt életében, a legjelentősebb talán a gazdasági világválság idején, de általában jól működött, a legnagyobb forgalmat a tavalyi évben érte el.

Húsz év áldozatos munka után Szabó úr úgy érezte, hogy talán “van élet” a horgászbolt után is. Másfél évvel ezelőtt Tiszafüreden vásárolt családi házat, hogy a Tisza-tóhoz és a rajta áthaladó folyóhoz közelebb legyen. Óriási szerencsének érzi azt, hogy kiváló környezetben, nagyon jó emberek között talált otthonra. Amikor teheti, a vízen vagy a vízparton tartózkodik és valóban hódol szerelmének, a horgászatnak. Különösen az élő Tiszát szereti, csónakból ragadozó-halas horgászatot részesít előnyben. Kedvelt helye a Kékesi-kanyar. Áprilisban szinte minden nap a vízen szeretne tartózkodni, mert a harcsaszezont már nagyon várja.

Horgászat, kerékpározás,- és kajakozás szempontjából a legjobb döntésnek tartja, hogy Tiszafüredre költözött.  Céljainak és bakancslistájának a teljesítésére koncentrál, gyermekeire és unokáira- fordítja majd idejének nagy részét.

A STÉG horgászbolt azonban egy új tulajdonossal továbbra is zavartalanul a horgászok rendelkezésére áll. Az üzlet átadását követően, egy hétig még együtt dolgozott a régi, valamint Bényei Péter, az új tulajdonos, biztosítva a zökkenőmentes átállást. A bolt továbbra is változatlan névvel, új vezetője a megszokott választékkal, és kedvességgel várja a betérő horgászokat Besenyőtelken, a Fő út. 200/a. Szám alatt. Nyitvatartás: hétfőtől- szombatig 05-18 óráig, vasárnap 05-12 óráig.

Szabó úr búcsúzásként kollegáinak kitartást és sok sikert kíván, a vásárlóinak, barátainak pedig minél több horgászélményt.

Folytatódik a Tisza-tó feltöltéseKezdődnek a haltelepítések