Hírek

2020. január 21.
Hibás állami horgászjegy

2020.01.21. | Horgász Hírek

Hibás állami horgászjegy

Az elmúlt hétvégén egy horgász érdekes észrevétellel fordult társaságunkhoz. Mielőtt horgászni indult, a szabályoknak megfelelően szerette volna a 2020. évi állami horgászjegyében megjelölni a horgászat napját.

Azonban nem várt akadályba ütközött, a naplóban ugyanis a hatodik oldalt üresen találta, a naptár csak szeptembertől kezdődött a következő oldalon. Ekkor keresett meg bennünket, hogyan tud szabályosan eljárni ilyen esetben?

Mi a teendő ilyen esetben?

Bár az állami horgászjegyek gyártása és értékesítése a társaságunktól teljesen függetlenül történik, igyekszünk horgászainkat mindig, mindenben segíteni. Az esetet megvizsgálva, és sok fogási naplóba betekintve arra jutottunk, hogy nyomdahibáról van szó. Ezzel együtt természetesen a hibás napló alkalmatlan arra, hogy a horgász eleget tegyen törvényi kötelezettségének, és a horgászat megkezdése előtt megjelölje benne a horgászat napját. Ezt csak a fogási napló cseréjével lehet orvosolni, melyben az azt kiállító bizományos fog tudni segíteni a horgásznak. A csere sajnos nem egyszerű, mert az online rendszer nem engedi, hogy egyazon személynek két állami horgászjegyet adjanak ki, így az átfutás beletelhet egy kis időbe.

Mindenkinek felhívnánk a figyelmét, hogy mind az állami horgászjegyek, mind a területi jegyek kitöltése kézi erővel történik. Időnként mindannyian hibázunk. Kérjük a horgászokat, hogy mikor átveszik okmányaikat, úgy a személyes adataikat, mint az érvényességi időket alaposan nézzék át. Amennyiben hibát észlelnek, azt a helyszínen mindenképpen javíttassák ki, mert később a vízparton ez kellemetlen bonyodalmakat okozhat.

Egyúttal szeretnénk emlékeztetni horgászainkat, hogy közeleg a tavalyi engedélyek érvényességi idejének lejárata. A 2019-es éves jegyekkel 2020. január 31-ig jogosultak horgászni. A horgásznapok és horgászfogások összesített adatait is tartalmazó fogási naplók leadási határideje február 28. Ezt megtehetik ott, ahol korábbi állami horgászjegyüket kiváltották, vagy ott is, ahol az újat kiváltani szándékoznak.

2020-as Tisza-tavi területi jegyek

A 2020-as évre szóló Tisza-tavi területi jegyek már december közepe óta elérhetőek bizományosainknál. Ezek megvásárolhatóak akár a régi állami horgászjegyre is, azonban ebben az esetben a horgász felelőssége, hogy az új állami horgászjegy kiváltásakor felhívja a bizományos figyelmét, hogy ő már rendelkezik új területi jeggyel vagy jegyekkel. Ekkor a bizományosnak kell hivatalos módon feltüntetnie az új állami jegy számát a területi jegyen is, a továbbiakban az csak így lesz érvényes.