Hírek

2021. január 29.
A zavarosban halásztak…

2021.01.29. | Horgász Hírek

A zavarosban halásztak…

Az idei tél enyhe, csapadékos időjárása kedvez a kisebb tiszai áradások kialakulásának. Ez mozgásra készteti a telelő halakat, melyek az erősen felgyorsult, hordalékos víz elől igyekeznek a nyugodtabb partközeli langókban, visszaforgókban menedéket keresni. Az ilyenkor kiszolgáltatottabbá váló, dermedt uszonyosok nemcsak a ragadozók figyelmét kelthetik fel, de az orvhorgászokét is.

A szabálytalankodók kedvelt módszere ekkor a gereblyézés. Tudják ezt a halőrök is, és megkülönböztetett figyelemmel járják a folyót. Így történt ez a legutóbbi árhullám idején is, amikor Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. két halőre illegális tevékenységre utaló nyomokat talált. A terület több napig tartó megfigyelése után két, a hatóság számára ismert poroszlói és tiszafüredi személyt sikerült tetten érni. Az akciót nem siették el, nehogy az elkövetők idő előtt megszabaduljanak valamely bizonyítéktól. Videofelvételeket készítettek és rendőrségi segítséget is kértek az elfogáshoz. A meglepett gereblyézők harcsát és busát zsákmányoltak, ellenük eljárás indult.

Az árhullám épphogy levonult, a folyó ismét áradni kezdett. Kérjük a horgásztársakat, hogy amennyiben szabálytalanságot észlelnek, tájékoztassák halőreinket a 0670/316-19-79-es telefonszámon. Legyen közös barátunk a Tisza-tó!

Köszönjük a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak segítségét.

a kiemelt kép illusztráció