Hírek

2021. szeptember 23.
Ismét bizonyítottak a Tisza-tavi halőrök

2021.09.23. | Horgász Hírek

Ismét bizonyítottak a Tisza-tavi halőrök

Szeptember 20-22. között, ezúttal Székesfehérváron került megrendezésre az Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó, melynek a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége volt a házigazdája.

Az esemény már negyedik alkalommal kívánja népszerűsíteni, illetve fókuszba állítani a halőri munkát, hivatást. Idén 28 szervezet hivatásos halőr csapatai sorakoztak fel katonás rendben, hogy próbára tegyék tudásukat és erőnléti felkészültségüket.

Hétfőn, több előadást követően az elméleti tesztre került sor. A halőröknek hidrobiológiai, általános halismereti, halrendszertani, rendészeti és halászati őri témákban kellett helyes válaszokat adniuk. A verseny második napja szakmai és ügyességi gyakorlati vetélkedőkkel folytatódott. A csapatoknak szárazföldön és vízen is egyaránt számot kellett adni tudásukról. Autós és vízi ügyességi versenyen is bizonyítani kellett.

Az utolsó nap horgászversennyel indult. Itt egy halőr vett részt, a csapat többi tagjára parti szakmai feladat, célbadobás és fűnyírótraktoros versenyszám várt.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. csapata az eddigi halőri versenyeket zsinórban háromszor nyerte meg. Ezúttal két aranyserleggel (sörétes kormoránlövészet, vízi ügyességi verseny) és egy összetett második helyezéssel sikerült zárni a IV. Országos Halőri Szakmai Versenyt és Találkozót.

A Tisza-tavi csapat: Balogh Zoltán (11 év halőrzési tapasztalat), Muliter Imre (8 év halőrzési tapasztalat), Nagy Gábor (1 hónap halőrzési tapasztalat)

Gratulálunk a kiemelkedő eredményt elért Tisza-tavi halőröknek: Balogh Zoltánnak, Muliter Imrének és Nagy Gábornak valamint az összes sikeresen részt vevő csapatnak!

A IV. Országos Halőri Szakmai Verseny és Találkozó első három helyezettje:

  1.  Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége
  2. Tisza-tavi Sporthorgász, Halászati, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Nonprofit Kft.
  3. Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége

Nem utolsósorban pedig köszönjük a szervezést és lebonyolítást a MOHOSZ-nak és HOFESZ-nek.