Hírek

2022. július 26.
Idén elindul a Tisza-tó kotrása

A legfrissebb tájékoztatások alapján idén augusztusban megindulhat a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciója. Ennek részleteiről, a munka menetéről és az érintett szakaszokról az alábbi tájékoztatást adta ki a kivitelező:

„A fővállalkozó a Kötiviép’B Kft. 2022 augusztusától a tárgyi projekt (KEHOP-1.4.0-15-2021-00030) kereteiben belül meg kívánja kezdeni a kivitelezési munkákat a Kis-Tisza hidromechanizációs kotrási feladataival valamint

Hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását a sarudi szakaszon-Tisza folyó jp. 142+600-147+000 tkm szelvények közötti munkaterületen.

A sarudi szakaszon I. ütemben terület előkészítési indulnak tárgy héttől.

Ez során a rekonstrukcióval érintett partvédelmi művek fölé belógó fák gallyazását végezzük, a későbbiekben úszó munkagépekkel történő biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt egyéb feladatait érintő további információkat a tényleges munkakezdéseket megelőző min. 5 munkanapon belül adunk, valamint a kivitelezés során folyamatos tájékoztatással élünk az Érintettek felé. Társaságunk folyamatosan kiemelten kezeli a rekreációs felhasználók értesítését a projekt során.”  – Kötiviép’B Kft.

Képünk illusztráció