Hírek

2020. január 20.
Kedvezményekkel várjuk az idős horgászokat

2019.10.20. | Horgász Hírek

Kedvezményekkel várjuk az idős horgászokat

Társaságunk megalakulásától, 2010. január 1-től mind a mai napig támogatja az idős horgászokat. Bizonyíték erre, hogy a kedvezményes horgászat korábbi korhatárát 68-ról 65 évre csökkentettük.

A múlt év végén váratlanul ért bennünket a hír, miszerint országos szinten szeretnék egységesíteni és korlátozni az idősebbek kedvezményes horgászatát. Egyrészt a kedvezmények igénybevételi korhatárának 70 évre emelése, másrészt az éves elvihető mennyiség csökkentése, továbbá a jogosultság egy botra csökkentése szerepelt a tervezetben. Az intézkedés mellett azzal érveltek, hogy az állami jegyek kedvezménye is 70 év felett lép életbe. Indok volt még, hogy aki kevesebbet fizet, az kevesebb jogosultsághoz jusson.

Kedvezményes árú területi jegyek 65 év felettiek részére

Az előbbi gondolatmenettel mi nem tudunk és nem is szeretnénk azonosulni, ezt az elmúlt 10 évben bizonyítottuk. A kedvezményes jegyet vásárló, idősebb korosztályhoz tartozó horgászaink továbbra is 2 bottal horgászhatnak és ugyanúgy évi 100 db halat tarthatnak meg, mint a teljes árú jeggyel rendelkezők.

A Tisza-tavi éves felnőttjegy 31.500 Ft-ba, míg a 65 év felettiek éves horgászjegye 21.000 Ft-ba kerül az idén.

Ingyen peca a Tisza-tavon gyermekeknek

Sőt, a Sporthorgász Kft. az unokákról sem feledkezik meg. Mindig figyeltünk az ifjabb nemzedékre, s arra törekedtünk, hogy minél közelebb vigyük őket a természethez, megismertessük velük a horgászatot. Országos és helyi rendezvények résztvevőjeként évek óta személyes kapcsolatban vagyunk a fiatalokkal és szüleikkel.

Egyedülálló kezdeményezéseink egyike a 2013-ban útjára indított Pecasuli, melynek keretében több ezer iskolás kapott elméleti és gyakorlati horgászismereti képzést térítésmentesen. Emellett 2018-ban életre hívtuk az „Ingyen peca a Tisza-tavon gyermekeknek” elnevezésű programunkat. Ennek köszönhetően évente 4.000 darab horgászjegyet tudunk ingyenesen átadni a horgászni vágyó ifjoncoknak.

Ha horgászat, akkor Tisza-tó! Pihenés és kikapcsolódás. A Tisza-tó várja a kezdő és a tapasztalt horgásztársakat is!