Hírek

2020. július 21.
Halőri jelentés

2020.07.21. | Horgász Hírek

Halőri jelentés

Az elmúlt héten a Tisza-tavi halőrök 248 órát töltöttek szolgálatban. Munkatársaink folyamatos ellenőrzéseket végeztek a vízparton, csónakból pedig a tó teljes területén.

A Tiszán levonult az árhullám, a víz beállt az átlagos nyári szintre, átlátszósága egyre nagyobb. A folyón mind többen horgásznak sikeresen süllőre és kősüllőre. Jó hír a békéshalak kedvelőinek, hogy a letisztult vízben jó eséllyel zsákmányolhatnak pontyot és keszegféléket.

A parti horgászok napközben keszegeket és pontyot, az esti órákban a növényzet szélén süllőt és harcsát fogtak. A tározótérben pontyra horgászók a ritkás növényzetben több nagytestű pontyot csaltak horogra.

A pergetőhorgászok a sávosan kaszált sulyommezőben szépen fogták a balint, de egy-két csukát is sikerült megakasztaniuk.

A hét folyamán 2 esetben kellett feljelentést kezdeményezni, mindkét esetben állami és területi horgászjegy nélkül, jogosulatlanul horgásztak.

Felhívjuk a horgászok figyelmét a fogási napló vezetésére. A horgászat megkezdése előtt minden esetben be kell jelölni a horgásznapot a naptárrészben, továbbá fel kell tüntetni a horgászat helyét és víztérkódját (a vízterület neve: Tisza-tó, víztérkódja: 10-009).