Hírek

2021. május 20.
Tavaszi karbantartási munkák

2021.05.20. | Horgász Hírek

Tavaszi karbantartási munkák

A ponty fajlagos tilalmi ideje alatt kevesebben horgásznak, így a tilalomból hátralévő időt arra használjuk, hogy a parti horgászhelyeket felkészítsük a vendégek fogadására. Az utóbbi hetek csapadékosabb időjárásának köszönhetően szinte egyik pillanatról a másikra zöldbe borult a Tisza-tó környéke, így bőven akad tennivaló.

Társaságunk horgászhely-fejlesztést végző munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy lehetőség szerint mindenki megtalálja a számára megfelelő parti horgászhelyet. A hetek óta tartó munka elsősorban a gyakran látogatott helyek lágyszárú növényzetének kaszálásából állt. Kollégáink többek között a Kisköre térségében lévő ún. Robbantó-gátnál és a versenypályánál, Abádszalóknál a két kerítés között, az Örvényi-morotva partján, Poroszló és Tiszanána között, valamint a rábolyi partszakaszon dolgoztak.

Munkájuknak köszönhetően több mint 100 horgászhely újult meg, melyek állapotának fenntartása folyamatos feladatuk.

Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy önszántukból ne alakítsanak ki horgászhelyet, mert a Tisza-tó védettségéből adódóan (teljes egésze NATURA 2000, illetve jelentős része védett természeti terület) a lágyszárú növényzet kaszálása is engedélyköteles. Továbbá arra kérjük az ide látogató vendégeket, hogy a horgászat befejezése után olyan állapotban hagyják hátra a horgászhelyet, ahogyan legközelebb is látni szeretnék. A hulladék csak a horgászboltokban és a halőröknél megvásárolható sárga színű szemeteszsákban hagyható hátra, ellenkező esetben a horgász köteles elszállítani a szemetet. A Tisza-tavi horgászrend 21. pontjának értelmében a szemetelő horgásztól a halőrök a területi jegyet bevonják. Reméljük, hogy erre nem kerül sor, hiszen BARÁTUNK A TISZA-TÓ.