Hírek

2021. augusztus 6.
A nyár legszebb fogásai

2021.08.06. | Horgász Hírek

A nyár legszebb fogásai

Beköszöntött az augusztus, lassan itt a nyár vége, ezért összeszedtük a legszebb fogásokat, amelyekről az utóbbi időben hírt kaptunk.

Tökéletes kezdés volt Döme Gábor 21.040 g súlyú pikkelyese, amit június első napjaiban sikerült megakasztania. Információink alapján ez volt az idei év első 20 kg feletti pontyfogása. A helyszín a Sarudi-medence volt, csalinak pedig kókuszos és tigrismogyorós bojli volt felkínálva.

Nem kellett sokat várni, hogy megdőljön a rekord, rá egy napra újabb hír érkezett egy kapitális pontyról. A szerencsés horgász Marik László volt, aki az alábbi rövid beszámolót csatolta fotójához: “Június ötödikén délelőtt 11:30-kor füstölős kapással jelentkezett a hal. Első kifutásra nagyjából 50-60 métert rohant a sulyomban. Egyből csónakba ugrottunk és rámentünk. Az első kifutás sokat kivett az erejéből, majd pár perc alatt szákba is került.
A pontos súlya 22,20 kg, csali Cfb Krill/cranberry, 24 mm-es méretben.
Köszönjük Tisza-tó. Köszönjük Dühös-lapos!”

Pontyokon kívül is fogtak szép halakat horgásztársaink, az egyik ilyen volt Kovács Zoltán 94 cm-es süllője. Hetekig kereste azt a helyet, amelynek végül a kivételes fogást köszönhette. Az elgondolása jónak bizonyult, mert a helyek, amiket másnap reggeltől kezdett el pásztázni, mind adtak halat, köztük kisebb süllőket is, a cél azonban egy nagyobb egyed elcsípése volt.

Az egyik mederakadón látott is négy jó méretű halat, így azonnal előkerült egy feszesebb bot, nagyobb méretű gumival és offset horoggal. Az első három dobás „üres” volt, de mint tudjuk, három a magyar igazság, negyedik a ráadás!

„Éreztem egy minimális belenyúlást, ezért egészen a csónak aljáig emelgettem volna, ha egy irtózatos rávágással valami le nem szedi a gumimat. Na, erre a válasz is egy erős bevágás volt, ami után éreztem is, hogy itt komoly az ellenfél. Az erős felszereléssel nem voltam esélytelen, olyannyira, hogy pár perc után végre fel is jött a csodás kékfarkú. Csak hogy a szákom kint maradt, ezért egy baráti öleléssel sikerült kivennem a halak királyát” – emlékezett vissza Zoltán.

Oláh Csabától már megszokhattuk, hogy gyönyörű harcsákkal kápráztat el bennünket. Július közepén a folyón kagylózva sikerült a képen látható 41 kg-os példányt kifognia.

Július végén érkezett a hír, hogy közel rekord méretű compót fogott egy 13 éves pecás a Tisza-tóból. Czicze Gergőnek az Abádszalóki-medencében feeder módszerrel sikerült becsapnia a képen látható gyönyörű, 2,78 kg-os példányt. Csalinak ananászos gumikukoricát használt. A hal természetesen vissza lett engedve természetes élőhelyére.

Továbbra is várjuk a szebbnél szebb fogásokat Facebook-üzenetben vagy az info@sporthorgasz.eu címen. A tét egy éves területi jegy!