Hírek

2022. február 4.
Egyeztetések a Tisza-tóról

2022.02.04. | Horgász Hírek

Egyeztetések a Tisza-tóról

A Tisza-tó iránti érdeklődés a turizmus több ágazatában is megnőtt. A növekvő igények azonban újabb feladatokkal járnak együtt.

Ennek okán vette kezdetét egy megbeszéléssorozat, melyben elsőként F. Kovács Sándor úrral, a Tisza-tó miniszteri biztosával, dr. Fazekas Sándor kormánybiztossal, egyben országgyűlési képviselővel, továbbá Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökével és Ujvári Imrével, Tiszafüred polgármesterével tárgyaltuk meg az előttünk álló feladatokat, keresve azok megoldási módját.

Számos témakör és teendő került szóba, melyeket a jövőben kell megoldanunk. Szó esett a tározó öregedését lassító kotrási munkálatok fontosságáról, az éghajlatváltozásból adódó gondokról és a keletkező szemét kérdéséről. Egyetértettünk abban is, hogy a hal és a négy évszakra kiterjedő horgászat meghatározó szerepet tölt be a Tisza-tavi turizmusban.

Társaságunk számára továbbra is elsődleges, hogy a horgászat lehetőségét minél magasabb színvonalon tudja biztosítani. Ennek érdekében folytatjuk a további egyeztetéseket és munkákat, hogy a Tisza-tó a növekvő látogatottság mellett is megőrizhesse varázsát a jelen és a jövő generációi számára egyaránt.