Hírek

2022. október 21.
Folyamatos a horgászhelyek karbantartása

A nyári szárazság hatása a Tisza-tó területén nemcsak a tározó vízszintjében mutatkozott meg, hanem a környék növényzetének állapotában is. A csapadék elmaradása nyomán a haszonnövények mellett a vízparti lágyszárú növényzet jórésze is kiszáradt, amit így a horgászhelyeken kaszálni sem kellett.

Szeptemberben aztán megjött a várva-várt eső, és a természet is új erőre kapott. A növényzet teljesen megújult, és október elejére szinte tavaszi látvány fogadta a partra érkező horgászokat. A társaság karbantartó csapata ezért ismét elővette a fűkaszákat, hogy a horgászhelyek és a vízpart megközelítése ne ütközzön akadályba. Lekaszálták a Rábolyi-, Sóházi- és Örvényi-ligeteket, dolgoztak a kiskörei versenypályán, a Robbantó-gátnál, és folyamatosan kaszálták az éppen üresen álló horgászhelyeket is.

A munka természetesen nem ért véget, mert a bőséges csapadék miatt a növényzet megállás nélkül növekszik. A munkatársaink azért dolgoznak, hogy ezek a helyek folyamatosan rendelkezésre álljanak. Cikkünkhöz a fenti eredményekből válogattunk képeket.

 

GALÉRIA