Az idei húsvét a Tisza-tó partján ért minket a párommal. Két napot töltöttünk a Tisza-tavon. A vasárnap éjszaka valamint a hétfő délelőtt egy-két dévérkeszeg valamint ezüstkárász okozott némi izgalmat azzal, hogy megcsippantották a kapásjelzőket, aztán szinte a déli harangszóval egy időben már nem csak csippant, hanem fütyült is a kapásjelző. Parti és dobós horgászatról lévén szó, csónak nélküli fárasztás vette kezdetét. Elemi erővel, szinte kitekerte a 360- as 3.5librás botot a kezemből.
Izgatott voltam, de a 30-as monofil főzsinór és a 30-as fonott előtétzsinór valamint a 20-as fonott előke, mind jól bírta a hatalmas hal kirohanásait a 6000-es orsóval együtt.
15 perc küzdelem után hagyta magát először megpillantani, ami után irgalmatlan erővel indult arra, amerről jött. Akkor tudtam, életem halával van dolgom. Szerencsére a fék jól be volt állítva, így nem lett halvesztés a vége. Nagyjából tíz perc után sikerült szákba terelni az óriási tőpontyot. A mérleg 23.16kg-ot mutatott. Csalinak The One Red dupla 24-es bojlit valamint 6-os horgot használtam.

A kíméletes bánásmód után az "óriáshal" , visszanyerte szabadságát. A ponty visszaengedése az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=e7DNIfd6GLY

4 kg-os ponty a hosszú hétvégéről