A lányoknak a konyhában a helye… vagy a vízparton?!

Napról napra egyre több beszámolót kapunk Pecasulis programvezetőinktől. Gyakorlati órák zajlanak az iskolákban , a csoportok az osztálytermet vízpartra, a ceruzát pedig spiccbotra cserélték. Sok diák közülük nemcsak a természet szépségeivel , és a szúnyogokkal ismerkedett meg, de vannak akik már halszagú kézzel dicsekedhetnek. Szebbnél szebb fogások születnek az órákon, ami azt bizonyítja hogy a tanteremben nem csak por ragadt a fiatalokra. Az elméleti dolgokat ügyesen alkalmazzák a gyakorlatban, profikat megszégyenítő ügyességgel. Erre az egyik legjobb példa a püspökladányi iskola csapata, ahol az ifjú horgászok bravúros győzelmet arattak a halakkal szemben. Amellett, hogy gyönyörű fogások születtek, említésre méltó az is, hogy a csapatban csak lányok horgásztak. Fórián István kollégánk így számolt be az óráról:
“A mai nap “csajos halas” foglalkozás volt a Tiszai Pecasuli püspökladányi foglalkozásán. A fiúk egyéb elfoglaltsága miatt a 2 elsős- és második évfolyamos lányok küzdöttek az elemekkel és a harcos halakkal. A szeles idő közepette a perzselő napon vetették be szereléküket a lányok. Sajnos a másodikos csajok kevés sikerrel büszkélkedhettek, nekik most csak néhány pici ponty és razbóra került terítékre. Az elsős lányok – kezdetben Réka, majd Dia – szebbnél szebb halakkal kápráztattak el minket.


Réka kezdett egy tenyeres kárásszal, majd követte egy közel 3 kilós ponty. Végül egy bő kilós, de nagyon harcias pontyocskát sikerült a spiccbottal a szákba vezetni. Továbbá volt neki egy akkora, ami kiegyenesítette a horgot. Így rövid “kötélhúzás” után a hal nyert.

Amikor már mindenki az óráját kezdte nézegetni az indulás miatt, és már az elült kapások kezdték a csajokat álmosítani. Ekkor lépett színre a nap fénypontja, amely nemcsak a püspökladányi pecasulisok, hanem talán az egész Tiszai Pecasuli kiemelkedő,akár legnagyobb fogása: mintegy 7 kg-os “pontyocska” amit negyedórás fárasztás után Dia mamája szákolt meg. És mindezt a spiccbotokkal!!!
Gratulálok lányok! És örülök, hogy ilyen széppé tettétek ezt a napot!”

Le a kalappal kishölgyek. Ezúton is szeretnénk gratulálni az eredményekhez, és további sikerekben gazdag órákat kívánunk!

A Tiszai Pecasuli program a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.