Egy váratlan, de kellemes meglepetés: Önkéntesek tisztították meg a Tiszaszőlős és Tiszaderzs közötti új pallóút környékét

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. a halgazdálkodás mellett évek óta gondot fordít a parti horgászhelyek karbantartására és újabbak létesítésére is.

Ebbe a bozótmentesítéstől a kotráson, a füvesítésen, a kaszáláson, az ösvények kialakításán és gondozásán túl az akácfából készült pallóutak építéséig sok minden beletartozik. Eredményeként az utóbbi években mintegy 150 új horgászhellyel gyarapodott a Tisza-tó.

A Tiszaszőlős és Tiszaderzs között idén megkezdett munkálatok eredményeként egy 140 méteres pallóúton már itt is száraz lábbal érhetik el a horgászok az élő Tisza egy rendkívül értékes partszakaszát. A munkálatok alatt is látszott, hogy a hullámtéren rengeteg szemetet halmoztak fel a korábbi áradások, ezért a társaságunk az új út teljes elkészültére, február 28-ára szemétgyűjtési akciót szervezett, amelyre saját munkatársaink mellett Tiszaszentimréről, Tiszaszőlősről és Tiszaderzsről is jelentkeztek segítőkész horgásztársak.

Meglepetésünkre azonban február 24-én azzal szembesültünk, hogy a tiszaörvényi származású Ljasuk Dimitry, akiről a YouTube-on elérhető videói alapján sokan tudják, hogy a Tisza-tó szerelmese, megelőzött bennünket. Több önkéntes bevonásával és összefogásával megtisztította ezt a területet. Csapatával több, mint 1,5 tonna hulladékot gyűjtött össze, s gondoskodott annak a szeméttelepre szállításáról is.

A magánakcióban a helyi lakosoknak Budapestről és környékéről, valamint Egerből és Debrecenből is érkeztek segítői. Köszönjük a segítséget Ljasuk Dimitrynek, akivel már az együttműködés további lehetőségeiről is beszélgettünk. Habár társaságunk évente több, mint 15.000 kg szemetet gyűjt össze, melyet a saját költségén ad le, az áradások és a látogatók mindig gondoskodnak utánpótlásról.

Ezért gondoljuk, bárcsak sokan lennének, akik a Tisza-tó tisztaságát ugyanúgy szívükön viselik, mint a február 24-én példát mutató öntevékeny csapat!

Félmilliót ért a gereblyézés