Félmilliót ért a gereblyézés

Korábbi cikkünkben beszámoltunk két tiszanánai férfiről akik tiltott eszközzel és módszerrel (gereblyézés) horgásztak.

Előzetes megfigyelést követően sikerült halőreinknek a Tisza folyón, egy frekventált vermelő területen tetten érni a gyanús személyeket. A szervezett munka eredménye, hogy a bűncselekmény dokumentálása után P. J. és társa B. I. kézre kerültek. Az elfogást követően a halőrök értesítették a Tiszai Vízirendészet munkatársait, akik rövid időn belül előállították az elkövetőket a kiskörei rendőrőrsön. 

A rendőrségen mérlegelésre került az elkövetők által kifogott 6 darab harcsa, melyek együttes tömege több, mint 60 kg-ot nyomott. Időközben megérkezett a Heves Megyei Kormányhivatal illetékes osztályának határozata, amely az alábbi bírságot tartalmazza:

A Heves Megyei Kormányhivatal P. J. tiszanánai lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2019. február  19-én tiltott módon (gereblyézés) végzett horgászat – miatt 500.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 3 évre eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

A Heves Megyei Kormányhivatal B. I. tiszanánai lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2019. február  21-én  tiltott módon (gereblyézés) végzett horgászat – miatt 150.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 30 hónapra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Az ítélet nem jogerős.

Egy váratlan, de kellemes meglepetés: Önkéntesek tisztították meg a Tiszaszőlős és Tiszaderzs közötti új pallóút környékétTájékoztatás az aktuális tilalmakról