Gyereknapi horgászverseny Jászjákóhalmán

Az elmúlt hétvégén pecasulisaink számos, a gyermeknap alkalmából szervezett horgászversenyen vettek részt és értek el szép eredményeket. Jászjákóhalmán 27 helyi diák versenyzett a dobogós helyért.

Május 25-én a Jászjákóhalmi Sporthorgászegyesület, Jászjákóhalma Önkormányzata és a Tiszai Pecasuli közösen rendezte meg, a mára már hagyományossá vált horgászversenyét, ami egyben a helyi gyerekek tanév végi szakkörzáró rendezvénye is volt.

A program a horgászattal kezdődött, melyhez mindenki kapott egy kis útravalót is, ha megéhezne. Lányok és fiúk felváltva fogták a szép halakat, főleg keszegféléket, de ponty is került a szákba. A verseny után, az eredményhirdetésen valóságos ajándékeső fogadta a résztvevőket. Botok, orsók, etetőanyag, teli horgászdobozok, haltartók olyan mennyiségben, amit egyedül haza sem tudtak vinni a gyerekek. A meleg ebéd elfogyasztása után egy közös fagyizással zárult a nap, amiben – a tanulók elmondása szerint – csak egy volt a rossz: „a tanévben már nem lesz több foglalkozás”.

Horgász szemmel a tiszai árhullámrólKözeledik a tilalmi időszakok vége