Ilyen az ICM a mi szemünkkel nézve!

Tegnap délelőtt végigjártuk az ICM mérlegelő csapatait, hogy megnézzük milyen is a II. International Carp Marathon külső szemmel.

Mekkora fokon is ég az a bizonyos ICM láz, csúcs érzés-e óriáspontyot tartani?

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Tisza-tó adhat otthont ennek a nagyszerű versenynek immár második alkalommal. Láthatjuk milyen szép számban és egyedsúlyban mutatkozó példányokkal büszkélkedhetnek a csapatok.
Az ICM láz bizony magas fokot mutat már a verseny kezdete óta, az egyedülálló, unalmasnak egyáltalán nem mondható csodálatos vadvízország pontyóriásokkal kényezteti a verseny résztvevőit.

A Tisza-tó komoly kihívás a változó vízjárás, az éppen feltörekvő vízi növényzet és a számtalan akadó miatt. A nagyhalas horgászok versenyközössége azonban láthatóan nem riad vissza az extrém nehézségektől.

A külső szemlélőt is magával ragadja az élmény és eufória, melyet ezek a termetes pikkelyesek okoznak a kiemelés pillanatától, a mérlegelés izgalmain át a szabadon engedés felemelő érzéséig. A meglátogatott csapatoknál szembetűnő az a kivételes gondosság ahogyan a halakkal bánnak. Külön öröm, hogy legtöbben az úgynevezett „elhagyós végszerelékkel” próbálják tőrbe csalni az uszonyosokat, amihez ólom helyett kavicsokat használnak, hogy ezzel se szennyezzék vizünket.

Milyen egy pontyóriást kézben tartani? Semmiképpen sem könnyű, főleg ha bajszos barátunk pontosan 20.375 grammot nyom. Ezzel a gyönyörű hallal a Warrior Carp Baits csapatánál volt szerencsénk találkozni.

A 2019-es International Carp Marathon ismét bizonyítja, hogy Magyarország második legnagyobb tava bővelkedik kapitális pontyokban. A verseny még nem ért véget, azonban már most gratulálunk minden kitartó csapatnak a kiemelkedően sportszerű magatartásukhoz, szép fogásaikhoz!

Túl a két tonnán! - Kezdődik az ICM végjáték!Ha május, akkor ragadozók - 3. rész, Farkas László írása