Húsvét a Tisza-tavon

A húsvéti hosszú hétvégére ajándékba kaptuk a gyönyörű, igazán tavaszias időjárást.

A kellemes napsütés rengeteg horgászt csábított a Tisza-tóra, ahol vadregényes környezetben akár négy napon át is hódolhattak szenvedélyüknek.

A parti horgászhelyek szinte mindegyikén vallatta valaki a vizet, közepes sikerrel keszegeztek, de szép és egészséges, igazi vadvízi pontyokat és harcsákat is zsákmányoltak. Utóbbiak közül már 20 kilogramm feletti példányok is horogra akadtak. A dévérkeszeg ívása folytatódott, egyes helyeken, például az öblítőcsatornákban már-már forrt a víz az ívó keszegek tömegétől, emellett a ponty ívása is megkezdődött.


Húsvéti ponty


Fotó: Szendőfi Balázs

Halvédelem szempontjából elmondható, hogy a tározóra érkező horgászok szabálykövető- természetkedvelő magatartást tanúsítanak. Összegezve: rekordhétvégét tudhat maga mögött a tározó, számos elégedett horgásszal a partján.

Továbbra is azt kérjük horgászainktól, hogy vigyázzanak a kialakított horgászhelyek tisztaságára, ne hagyjanak hulladékot a parton.

A horgászboltokból és a halőröktől azonban olyan sárga színű szemeteszsákok is vásárolhatók, amelyeket lezárt állapotban ott hagyhatnak a gátkorona szélén. Ezeket a társaságunk munkatársai összeszedik, gondoskodva elszállításukról és leadásukról is. A sárga zsákok megvásárlói hozzájárulnak a szemétgyűjtés költségeihez. Minden más eset többletköltséggel jár, ami mindannyiunk pénztárcáját terheli.

Zárásra kerülnek a gátkapukIdén is „Lábujjhegyen a vízen!”