Kiegészítés a lejáró tilalmi időszakokhoz

A harcsa és a compó fajlagos tilalmi idejének végéről a közelmúltban tájékoztatást adtunk ki.

Ezzel kapcsolatosan azonban a közösségi médiákban olyan hozzászólásokkal találkoztunk, melyek arról tanúskodnak, hogy horgásztársaink téves következtetéseket vontak le a cikkről.

Tehát a félreértések elkerülése érdekében, felhívnánk a figyelmet arra, hogy a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényben rögzített szabályok (pl.: fajlagos tilalmi időszakok is) nem keverendőek össze a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. helyi horgászrendjével.

A Tisza-tavi horgászrend 4. pontjának értelmében: “május 2-től június 15-ig tilos a harcsa horgászata és kifogása (megtartása) az öblítőcsatornákban,… “
Ez a szabály tehát nem függ attól, hogy a tilalom utolsó napja milyen napra esik. Azaz hiába ér véget a fajlagos tilalmi idő 14-én pénteken éjfélkor a Tisza-tavi öblítőcsatornákban csak 16-án (vasárnap) 00:00 órától szabad újra harcsázni vagy harcsát megtartani.

Megszűnik az Apota szaporodó kíméleti területen a június 15-ig tartó tilalom, azaz 16-án (vasárnap) 00:00 órától itt újra szabad a horgászat és a tartózkodás.

Kérjük a horgászokat, hogy erről ne feledkezzenek meg horgászatuk során.

Jól jött az árhullám a Tisza-tavi halaknakIdén sem marad el a hínárkaszálás